Over ons - Lasinstituut Academy

Over ons

                                                                                                   Opleiden                                     

De Groot LPMW Lasinstituut is dé las-technische opleider van Nederland! Met vestigingen verspreid door heel Nederland, zijn we jouw eerste aanspreekpunt voor las-technische opleidingen op elk niveau. Ons opleidingsaanbod is onder te verdelen in de volgende categorieën:

 

  • NIL Handvaardigheidsopleidingen Niveaus 1 t/m 4 Het Lasinstituut is dé plek om jouw NIL-lasdiploma te behalen. Onze docenten hebben hun strepen verdiend in het veld, en beschikken over decennia praktijkervaring. Of het nu gaat om TIG, MIG, MAG, BMBE of Autogeen; bij het Lasinstituut ben je aan het juiste adres voor de volgende stap in jouw carrière.
  • Kaderopleidingen Ook voor de Kaderopleidingen van het NIL kun je terecht bij het Lasinstituut. Inmiddels hebben wij talloze lichtingen ambitieuze professionals klaargestoomd voor een inspecteren, controlerende of coördinerende rol, aan de hand van de bekende NIL-kaderopleidingen. Of het nu gaat om de IWP/IWS, EWCP-B&S, S-MLT & IWT of zelfs de IWI-C; Bij het Lasinstituut helpen we jou groeien. Tevens beschikt het Lasinstituut op onze locaties over volledig uitgeruste werkplaatsen en een volwaardige demonstratiehoek. Op deze manier brengen wij de stof echt tot leven!
  • Maatwerkopleidingen/training Op zoek naar een stukje training, maar geen noodzaak voor een diploma of certificaat? Naast de bekende opleidingsprogramma’s, is het bij het Lasinstituut altijd mogelijk een stukje maatwerk in te richten. Wil jij voor jezelf, collega’s of medewerkers een training organiseren? Wij faciliteren dit graag op een van onze vestigingen, of bij de klant op locatie in-company. Neem contact op met een van onze deskundigen, en informeer naar de mogelijkheden!
  • Inspectieopleidingen VT-w 1&2 en CSWIP Het Lasinstituut is met afstand de grootste opleider als het gaat om Visuele Lasinspectie. Met een slagingspercentage van >90% met onze opleiding VT-w2 leiden we jaarlijks meer dan 200 Visueel Lasinspecteurs op. Naast de VT-w 1&2, die accreditatie genieten vanuit onze partner DNV-GL, verzorgt het Lasinstituut diverse andere trainingen en opleidingen op het gebied van inspectie. Denk hierbij aan de International Welding Inspector (IWI-C) en de internationaal erkende CSWIP-opleidingen. Ook voor beheer, onderhoud en verlenging van deze certificaten kun je terecht bij het Lasinstituut. Neem eens een kijkje op onze terugkomdag!

 

                                                                                  Certificeren

De Groot LPMW Lasinstituut beschikt over examinatoren en adviseurs op IWS-, IWT- en IWE-niveau. Ons personeel is NDO level II-gecertificeerd. Alle medewerkers hebben 20 tot 37 jaar ervaring in de lastechniek en kennis van diverse product- en lasnormen en lastechnieken. Zo zijn wij in staat de klant te voorzien van de juiste expertise. Ook voor kwalificeren op bedrijfs- en persoonsniveau bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn graag uw certificeringspartner, of het nu gaat om lassers of lasmethodekwalificaties onder Europese (EN-ISO) of Amerikaanse AWS en ASME ontwerpcodes Onder accreditatie vanuit onze trouwe partner DNV-GL mogen wij zelfstandig kwalificeren en acteren als examinator. Kwalificeren van lassers en procedures kan zowel op een van onze vestigingen, als op locatie in-company worden gefaciliteerd. Ook voor EN-ISO 1090 of EN-ISO 3834 vragen kun je terecht bij het Lasinstituut.

 

Ook assisteren wij u graag bij het onderhouden van de lasserskwalificaties en lasmachinebedieners en up-to-date houden van de certificaten (verlengen). Met ons eigen systeem Lascertificaat.nl maken we het nog makkelijker de lassers kwalificatie certificaten van uw lassers overzichtelijk te houden en te beheren.

 

Als enige van Nederland is het daarnaast mogelijk om bij het Lasinstituut je Lasserskwalificatie te behalen in 1 dag! In samenwerking met DNV-GL zijn wij in staat lassers te ontvangen voor hun beproeving, en nog dezelfde dag met het Lasserskwalificatie (LK) naar huis te sturen! Neem contact met ons op voor meer informatie. DNV-GL is door de Raad van Accreditatie gecertificeerd volgens, in overeenstemming met de EN-ISO/IEC 17024 & EN-ISO/IEC 17020.  

 

                                                                                       Advies

Kom je er zelf niet meer uit? Is er een las-technisch probleem in de productie? Bij het Lasinstituut stellen we graag onze experts beschikbaar om samen met jou een plan van aanpak op te stellen. Ook met het opstellen van een inspectieplan, lasplan of fabricagehandboek kunnen wij ondersteuning bieden. Graag op regelmatige basis een beroep doen op een stukje externe expertise? Onze lasdeskundigen zijn beschikbaar om binnen jouw organisatie op te treden als inspecteur of lascoördinator. Onze QA/QC engineers en lastechnici zetten graag hun kennis en ervaring in om een project echt goed én binnen de tijd te laten slagen. Wij hebben al vele nationale en internationale bedrijven mogen laten zien dat De Groot LPMW Lasinstituut een toegevoegde waarde is voor hun project.

Sta je op het punt om te investeren in nieuwe machines, maar zit je verlegen om advies? Onze zusters bij Laspartners Multiweld komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met De Groot LPMW Lasinstituut op via 088-1344555 of info@lasinstituut.nl     

Lasinstituut Pockets

Eind vorig jaar introduceerde het Lasinstituut de ‘Inspectiepocket’; een handzaam boekje dat onmisbaar is in de koffer van elke Lasinspecteur. In deze ‘quick-guide’ vind je onder andere acceptatiecriteria, belangrijkste tabellen uit de EN ISO 15614 en andere relevante documentatie.

In verband met alle positieve reacties volgde al snel daarna de tweede telg: de Lasinstituut WPS-Pocket. Ook hierop ontvingen we enorm veel positieve feedback, en inmiddels zitten we voor beide Pockets op de 2e druk.

Onze derde pocket; De Lasserskwalificatiepocket ligt op dit moment bij de drukker, en zal samen met zijn twee oudere broertjes worden uitgereikt bij onze kaderopleidingen 2021.

Bekijk hieronder een preview van onze pockets!